1 Decembrie

Nu știu de unde a apărut treaba asta cu mândria de a fi român, mai ales într-un stat atât de credincios care știe că mândria este un păcat. Și mai ales că toți își doresc o Românie mai bună. E ca și cum copilul tău ia un 4 la școală de ziua lui și nu-l cerți în ziua aia.

Dar nu pentru hate/negativism sunt aici. Ci pentru a-mi aduce aminte mie în primul rând că pentru o Românie mai bună trebuie și eu să fac ceva. Fiecare dintre noi e responsabil de România. Bună sau rea, țara asta este consecința acțiunilor noastre. Dacă facem bine, e bună. Dacă stăm cu mâinile în sân, e rău.

Lucruri simple precum a da tot ce ai mai bun la muncă (a fi profesionist), a face fapte bune (pot deveni contagioase), a studia istoria omenirii, a Europei și a României, a citi Sapiens (mulțumesc Andreea ptr cadou), a cumpăra produse românești (sunt mai scumpe, dar ajuta economia), a ridica punga aia de pe jos și a nu arunca mucul de țigară pe stradă, a face sport și a convinge pe cineva să se apuce de sport, lucruri precum acestea de mai sus duc către o Românie mai bună.

La mulți ani, România. 


 
 
[Săptămânal fac interviuri cu diverși oameni, majoritatea corporatiști, despre carieră. I-am pus numele Generația cu Badge-ul la Gât și se gasește pe Youtube. Episod nou în fiecare vineri.]

You may also like