Cum poti ajuta la promovarea Bucurestiului ca destinatie turistica?

In ianuarie am fost intr-un city break in Budapesta si cu cateva saptamani inainte de a ajunge acolo am inceput sa urmesc hashtag-ul #budapest pe Instagram, in speranta ca imi voi face o lista cu locuri pe care sa le vizitez. Si planul meu a avut succes. Am mapat peste 15 locuri pe care as fi vrut sa le vizitez, multe dintre ele nu din zona mainstream.

Ceea ce m-a surprins in urma acestui mic proiect de mapare a fost numarul mare de turisti care vizitau Budapesta in acea perioada. Era mijloc de ianuarie, cu temperaturi de -10, -11 grade in timpul zilei. Si atunci ma gandeam ca mi-ar placea sa vad atat de multi turisti la un moment dat in Bucuresti.

Cateva luni mai tarziu, mai exact incepand de astazi pana pe 16 Mai, are loc Experience Bucharest, probabil cel mai mare si mai eficient eveniment de promovare al capitalei ca destinatie turistica. Am scris cateva randuri despre eveniment pe Pur si simplu Romania, asa ca nu o sa insist cu detalii.

Insa insist cu altceva: daca peste 100 de influenceri din zona de travel internationala, cu minim 10.000 de vizitatori fiecare se afla in Bucuresti, ei vor posta mult content in zilele urmatoare. Daca si tu iti doresti turisti straini care sa descopere Bucurestiul, atunci pot sa urmaresti hashtag-urile#bucharest si #ExperienceBucharest  (pe Facebook, Instagram si foarte important, pe Twitter – daca ai cont) si interactioneaza prin like-uri, inimioare pe instagram, share-uri si comment-uri cu acestia. De ce? Pentru ca influencerii se “hranesc” cu reach-ul continutului produs de ei. Cine a postat vreodata o fotografie pe Facebook sau Instagram si nu a verificat vreodata numarul de like-uri primit? In felul acesta oricine poate pune umarul la promovarea capitalei ca optiune de destinatie de concediu/city break in Europa.

Intre timp, poti da like paginilor evenimentului pentru a sta la curent cu ceea ce se intampla in cadrul Experience Bucharest:

FacebookExperience Bucharest

Instagram: Experience Bucharest

Twitter@ExperienceBuc

Mult succes si putere de munca organizatorilor!

 

You may also like