Dacă mi-aș face un tatuaj…

Când se întâmplă să mă gândesc la defectele mele, probabil cel mai adesea mă gândesc la procrastinare. În ultimul timp m-am documentat mai bine despre acest subiect și aparent procrastinarea nu ar fi cauza, ci efectul unor alte dedesubturi, un fel de mecanism de aparare.

Păi și atunci care sunt problemele adevărate? Pe scurt, ar putea fi:

  • Teama de eșec
  • Cum suntem văzuți de apropiați/colegi
  • Nerecunoașterea meritelor de către ceilalți
  • Completează cu ce vrei tu în continuare

Fiecare avem demonii noștri, important este să îi cunoaștem și să ne rezolvăm problemele pe care le avem cu ei. Al meu este că trece timpul pe lângă mine și nu avansez. Când am văzut de dimineață zăpada am avut cel mai mare gol în stomac pe anul ăstă: a mai trecut un an și simt că am stagnat. 

Dar totuși, spre deosebire de ceilalți ani, anul asta am făcut cateva lucruri. Puteau fi mult mai multe dacă nu mă afecta atât de mult feedback-ul ăla negativ pe care eu l-am cerut (și l-am și primit), puteam să mă apuc de cele peste 10 travel videos pe care le-am filmat dar am ajuns acasă, nu am găsit melodia perfectă și au rămas neatinse, puteam să scriu ebook-ul ăla pentru care am făcut un plan elaborat de promovare, puteam să încep încă din martie Generația cu Badge-ul la Gât.

Dar scuza mea a fost mereu: Nu e suficient de bun, pot să fac mai bine de atât. Dacă mi-aș face un tatuaj, mi-aș tatua citatul de mai jos ca să nu uit niciodată:

Don’t let your good kill your good enough.

Știu că nu scriu cele mai bune articole și că nu fac cele mai bune poze pentru instragram. Știu că sunetul la Generația cu Badge-ul la Gât e prost și imaginea e mișcată, dar o sa fie mai bine. Dacă ai rabdare, o să vezi că o să fie mai bine. Important este să livrez, constant.


 
 
[Săptămânal fac interviuri cu diverși oameni, majoritatea corporatiști, despre carieră. I-am pus numele Generația cu Badge-ul la Gât și se gasește pe Youtube. Episod nou în fiecare vineri.]

You may also like