Pentru cine este Generația cu Badge-ul la Gât?

Răspuns scurt: Nu pentru toată lumea.

Răspuns lung: Este pentru cei care vor să aibă un impact (pozitiv). Un impact asupra prietenilor, un impact asupra comunității în care trăiesc, un impact asupra Romaniei sau pentru cei mai ambițioși, un impact în lume.
Este pentru cei care sunt prinși în cursa trezit-job-mâncare-somn și simt un gol că nu pot face mai mult.
Este pentru cei care ramași fără energie la finalul zilei se streseaza ca nu pot să facă mai mult.
Este pentru cei care nu înțeleg de ce nu au reușit să promoveze în ultimii 3 ani la job și sunt deschiși să înțeleagă.
Este pentru cei care nu înțeleg de ce o certificare platită de companie poate echivala cu o creștere salarială.
Este pentru cei care sunt frustrați că peste 5 ani se văd in aceeași postură.
Este pentru cei care înțeleg ca doar un share pe Facebook nu schimbă multe.
Este pentru cei care vor mai mult, dar nu știu ce și nu știu cum.

Este pentru tine?
Dacă da, mă bucur că ai ajuns aici.

Rezolvând câteva dintre problemele de mai sus, s-ar putea să începi acel proiect personal la care te gândești de prea mult timp și l-ai amânat învocând scuze precum lipsa timpului și energiei. Dacă nu ar trebui să dormi sâmbăta până la 12 ca să recuperezi tot overtime-ul din săptămâna trecută, s-ar putea sa te duci în weekend să faci voluntariatul ăla la casa de bătrâni pe care tot zici ca îl vei face cândva. Dacă nu ai ajunge la ora 9 seara acasă, poate ai incepe cursul ăla pe Coursera. Să nu mai zic blogul ăla de care tot spui că te apuci. [sunt sigur că ai o lista de lucruri pe care ai vrea să le faci, dar tot găsești scuze]

Misiunea mea este este sa aduc în interviuri povești ale unor oameni care au reușit să rezolve cel puțin o parte dintre aceste probleme cu care poate chiar tu te confrunți; povești din care să poți extrage niște lecții pe care să le aplici.


 
 
[Săptămânal fac interviuri cu diverși oameni, majoritatea corporatiști, despre carieră. I-am pus numele Generația cu Badge-ul la Gât și se gasește pe Youtube. Episod nou în fiecare vineri.]
Totuși, s-ar putea să nu fie pentru tine și sunt Ok cu asta.
Continue Reading

Manifest

In luna decembrie a anului 2016, am descoperit intamplator un anunt de recrutare “altfel”. L-am citit de cel putin 2 ori. M-a impresionat. Cred ca a fost primul job description pe care l-am citit cap coada de 2 ori in cativa ani. Dupa care, l-am share-uit cu cativa prieteni si l-am postat si pe grupul comunitatii HR Hub, care este format din cateva mii de oameni care activeaza in HR. Singura observatie mai putin pozitiva a fost legata de cat de lung era textul, insa toti l-au citit pana la capat. “Are o latura umana” – a comentat cineva. Mi-a ramas gandul la acel job description, la faptul ca mi-a atras atentie mie si catorva alti oameni si la cum ar fi ca toate job description-urile sa fie in acest fel.

Continue Reading