Procrastinator profesionist

Unul dintre principalele avantaje de a locui în zona Piața Iancului este că sunt multe magazine cu produse tradiționale în zonă, în special cu specific sibian, unde găsești bunătăți de toate felurile: telemea nouă de oaie, de vacă, telemea veche de oaie (preferata mea), cârnați afumati, muschiuleț crud uscat, ouă de țară, vin, vișinată, miere, zacuscă… Mă opresc aici pentru ca salivez.

Ieri am zis că trebuie să-mi reaprovizionez stocul de bunătăți sibiene. M-am ridicat de la biroul meu de acasă, care este lânga calorifer (menționez acest aspect pentru a evidenția cât de dificilă era decizia de a ieși din casă) și mă uit pe geam să vad cum e vremea: ploaie, vânt, frig. Mi-am zis că totuși mă descurc cu niște zacuscă și conserva de ton pe care o am în frigider. Mă durea puțin și spatele. Aveam scuzele necesare să rămân în casă.

Dar telemeaua veche de oaie nu-mi ieșea din cap așa că m-am înfofolit și am plecat.

În drum spre Sibieni (cum le zicem eu și Andreea), am trecut pe lângă un chioșc de ziare și am văzut expus Anunțul Telefonic. 

Cu scuzele de mai sus încă proaspete în minte, mi-a venit în minte un gând: acum 20 – 25 de ani, singura modalitate de a găsi un apartament cu chirie era să cumperi Anunțul Telefonic, să ajungi acasă, să ridici receptorul, să formezi numărul dintr-un anunț, să speri că persoană pe care o apelezi e acasă, să întelegi exact locația locuinței, să scoți o hartă a Bucureștiului, să te chinui să găsești strada, să dezbați dacă îți convine locația, să dai al doilea telefon să stabilești o oră și un loc de întâlnire, să fii la timp acolo și să speri că și proprietarul sau agentul imobiliar va fi la timp acolo, să vezi apartamentul pentru prima dată (pentru că nu puteai să vezi poze înainte) și să te decizi.

Iar eu mă plângeam ieri că merg 300 m până la magazin să îmi iau brânză.


 
 
[Săptămânal fac interviuri cu diverși oameni, majoritatea corporatiști, despre carieră. I-am pus numele Generația cu Badge-ul la Gât și se gasește pe Youtube. Episod nou în fiecare vineri.]

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.